Derfor er vi med i Security Tech Space

For Østjyllands Brandvæsen er det ekstremt berigende at være en del af et cybersikkerheds-setup, siger beredskabsdirektør Kasper Søndardahl.

I Østjyllands Brandvæsen har jeg det øverste beredskabsmæssige og operative ansvar, og her fra vores operationscenter styrer vi brandudrykningerne til 700.000 borgere.

Når vi er en del af Security Tech Space, er det fordi vi også er sårbare i forhold til cybertruslen. Og det er noget, som vi tager ekstremt alvorligt. En konsekvens af et hackerangreb mod os kunne være, at der faktisk ikke sker noget, når borgere ringer 112. Det ville være rigtig ærgerligt. Vi har brug for at sikre et højt kompetenceniveau, og vi har brug for, at både jeg som direktør men også vores it-afdeling er klædt godt på til at modstå de trusler, der er på hele cybersikkerhedsområdet.

Vi prøver med vores kompetencer at bringe et organisatorisk indsigtsniveau ind i samarbejdet; vi prøver at bringe noget krisestyring ind også. Vi er nok ikke de tunge spillere – og det er heller ikke meningen, vi skal være det – i forhold til it-sikkerhedsdelen, men vi er det på organisationsområdet, og vi er det på krisestyringsområdet, og de kompetencer vil vi gerne bringe i spil i Security Tech Space.

Jeg synes jo, det er superfedt med Security Tech Space, at man får bundet forskning, nogle organisationer og noget myndighed sammen, og jeg tror, vi får rigtig meget glæde af det her samarbejde på en række fronter. Der vil være netværk og viden til de dygtige it-teknikere, men vi har faktisk også brug for, at direktionerne – en direktør som mig – bliver klædt på videnmæssigt. Så for os er det at være en del af et cybersikkerheds-setup ekstremt berigende.

Kasper Søndardahl, Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen