Når Aarhus Kommune har valgt at satse på cyber- og informationssikkerhed, skyldes det, at Aarhus Kommune oplever en øget trussel, når det kommer til cybersikkerhed. Det gælder ikke kun i kommunen men også blandt organisationer og i mange små og mellemstore virksomheder.
Danmark er en af verdens førende nationer, når det gælder digitalisering, der er en afgørende drivkraft for udviklingen af vores samfund. Men med den høje grad af digitalisering følger også en øget sårbarhed over for kriminelle og fjendtligt stillede nationer, der forsøger at udnytte sårbarhederne i vores digitale samfund.
Det vil Aarhus Kommune gøre noget ved. Aarhus Kommune har derfor taget initiativ til at starte en ny national satsning på cyber- og informationssikkerhed.
Fordi Aarhus har en styrkeposition, når det gælder cyber- og informationssikkerhed, har Aarhus også en forpligtelse til at styrke cybersikkerheden i Danmark.
Institut for Datalogi på Aarhus Universitet er placeret i top tre indenfor kryptologi på verdensplan.
Alexandra Instituttet rådgiver virksomheder i hele Danmark om innovativ brug af it-sikkerhedsteknologier.
Herudover har vi en række stærke it-sikkerheds- og blockchain-virksomheder – flere spundet ud af det århusianske universitetsmiljø, der arbejder med it-sikkerhedsmodeller på højt niveau.
En analyse af markedet for cyber- og informationssikkerhed fra Deloitte bekræfter ligeledes, at Aarhus har en styrkeposition på området både indenfor forskning og erhverv, og at der er et stort erhvervspotentiale for Danmark i at styrke cybersikkerheden.
Det gælder både i forhold til at skabe nye danske produkter indenfor cyber- og informationssikkerhed, men også i forhold til at styrke Danmarks samlede cyberresiliens ved at have fokus på cybersikkerhed i små- og mellemstore virksomheder.
Derfor tog Aarhus Kommune i 2022 initiativ til at samle et konsortium for cyber- og informationssikkerhed. Konsortiet består af videninstitutioner, offentlige myndigheder, lokale og internationale virksomheder og interesseorganisationer inden for it-sikkerhedsområdet.
Medlemmerne af konsortiet er enige om at arbejde for at styrke cybersikkerheden i Danmark med udgangspunkt i det stærke miljø i Aarhus.
Aarhus Kommune stiller sig til rådighed som testfacilitet for afprøvning af forskellige løsninger samt case- og dataleverandør for forskningsaktiviteter.
Målet er, at konsortiet og aktiviteterne i Aarhus kan bidrage til at styrke Danmarks forsvar på cyber- og informationssikkerhedsområdet samt bidrage til øget eksport af danske løsninger.
SECURITY TECH SPACE
IT-Byen Katrinebjerg
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Følg os på LinkedIn
Security Tech Space er et videncenter med fokus på forskning, innovation og erhvervsudvikling. Security Tech Space skal sammen med danske virksomheder, forsvaret og forsvarsindustrien udvikle løsninger, som kan løfte cybersikkerhedsniveauet i danske og europæiske virksomheder.
Partnerne bag Security Tech Space:
Alexandra Instituttet · INCUBA · Aarhus Kommune · Aarhus Universitet
(c) 2024 Alexandra Instituttet Privatlivspolitik Vedtægter