Ledige akademikere skal hjælpe aarhusianske virksomheder mod cyberangreb

I et nyt projekt er Jobcenter Aarhus gået sammen med en række aarhusianske partnere om at efteruddanne 100 ledige akademikere til at blive rustet inden for cyber- og informationssikkerhed.

Danske virksomheder må ofte lede forgæves efter medarbejdere, der er uddannet inden for cybersikkerhed. Det gør virksomhederne særligt sårbare i en tid med stigende hackerangreb.

At der er behov for flere medarbejdere med cyberkompetencer bliver bekræftet af tal fra Erhvervsstyrelsen, der viser, at kun 35 procent af danske SMV’er sidste år havde tilstrækkeligt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Det er derfor oplagt at hente nogle af kompetencerne hos ledige akademikere, som har været igennem et skræddersyet forløb inden for cybersikkerhed, forklarer Line Gerstrand, der er udviklingschef hos Security Tech Space, som er med i projektet:

“Ledigheden blandt it-specialister er meget lav i Danmark, og kombineret med at aarhusianske virksomheder ligesom resten af landet har et stærkt behov for specialister inden for cybersikkerhed, så er det oplagt at gå nye veje ved at rekruttere blandt ledige akademikere. Vi tror på, at det her forløb kan være med til at gøre en forskel for især de mindre og mellemstore virksomheder”.

Søger SMV’er, der ønsker hjælp til deres cyberindsats

Målet er, at kursisterne i løbet af to måneder skal opbygge kompetencer, så de kan løfte niveauet af cybersikkerhed og blive ansat i en stilling inden for cybersikkerhed. Forløbet starter til april, og undervisningen varetages af virksomheder som Deloitte, Norlys, ITM8, Conscia, FDCA – Finnish Data Center Association, D-mærket m.fl. Fælles er, at alle har fingeren på pulsen inden for cybersikkerhed.

Der er derfor brug for virksomheder, som har lyst til at få en kursist i to ugers praktikforløb, forklarer Line Gerstrand:

“Der er mulighed for at få besøg af én af vores kursister i slutningen af det her 6-ugers forløb, hvor de efter endt efteruddannelse er klar til at komme ud i to ugers praktik. Her vil de bl.a. kunne komme med deres bud på, hvordan man kan gribe et cyber awareness-program an, give gode råd om EU’s cybersikkerhedsregler og give gode råd om en effektiv beredskabskommunikation. Det er alt i alt et godt udgangspunkt for det videre arbejde med cyber- og informationssikkerhed i en virksomhed.”

Skal jeres virksomhed have en kursist i praktik?

Hvis I som virksomhed synes, det lyder interessant og godt kunne tænke jer at få en kursist med opdaterede kompetencer inden for cybersikkerhed i praktik i to uger, så kan I besøge nedenstående side og udfylde spørgeskemaet her:

growth4sme.eu/skill-demand/cyber-security

Indsatsen støttes af Industriens Fond og udføres i samarbejde med Aarhus Kommune, Security Tech Space, Aarhus Universitet, Happy 42 og Jobcenter Aarhus.

Læs mere om projektet på www.bonuscyberknowhow.dk/smv