Derfor er vi med i Security Tech Space

Security Tech Space en rigtig god platform for at finde nogle fælles løsninger, siger Andreas Holbak Espersen, Digitaliseringspolitisk chef, Dansk Industri.

Der er jo ikke nogen tvivl om, at vi generelt som samfund har brug for at blive stærkere på alt det, der hedder beredskab og alt det, der hedder sikkerhed, og det har vi brug for et stærkere samarbejde omkring.

Vores rigtig mange medlemmer her i DI har hele tiden brug for, at vi understøtter og hjælper og gør, hvad vi kan for at sikre, at vi har den sikkerhed, vi skal have i samfundet.

Og der er Security Tech Space en rigtig god platform for at finde nogle fælles løsninger. Der er mulighed for at bygge noget, hvor du både kan koble uddannelsesdelen på, du kan koble forsknings- og videndelingen på. De ting klikker godt sammen, og det giver nogle bedre muligheder, end hvis noget lå i Aarhus, noget lå i København, og noget lå i Odense. Så det giver mening at samle det, og det er klart, at denne samling og det her arbejde, hvor vi får flere og flere ting koblet på, det er noget, der skal udfyldes over de kommende år, og det er da vores forventning og vores forhåbning, at de initiativer, der nu er søsat, også kommer godt i havn.

Jo mere vi samarbejder, og jo flere løsninger vi bygger i fællesskab, jo stærkere står vi.

Nu har vi for nylig fået et nyt ministerium for beredskab og sikkerhed, og det er i den samme ånd, at Security Tech Space er blevet skabt: Netop at vi prøver at samle kræfterne om at trække samfundet som sådan i en retning.
Vi er gået med, og vores forhåbninger er, at det fortsat vil vedblive at være en motor under det arbejde – altså hvor man samler universiteter, privat erhvervsliv, offentlig sektor om at finde løsningerne og finde de samarbejdsmodeller, der gør, at vi alle sammen kommer i en mere sikker retning.

Andreas Holbak Espersen, Digitaliseringspolitisk chef, Dansk Industri